Мета навчальної дисципліни є формування у здобувачів вищої освіти компетентностей стосовно використання сучасних технологій збирання і післязбиральної доробки та особливостей зберігання свіжої плодоовочевої продукції для ефективного управління діяльністю підприємства, складання схем післязбиральної доробки плодоовочевої продукції залежно від їх цільового призначення.

Завдання навчальної дисципліни  полягає у:

- вивчення показників якості та методи її визначення для плодоовочевої продукції;

- встановлення  післязбиральних змін що відбуваються в овочевій продукції;

- вивчення методів післязбиральних технологій;

- визначення схем післязбиральної доробки овочів; - вивчення передового досвіду з післязбиральних технологій в передових овочевих господарствах;

- вивчення оптимальних режимів та способів зберігання плодоовочевої  продукції та впливу сучасних післязбиральних технологій на зберігання