Мета навчальної дисципліни є формування у здобувачів вищої освіти компетентностей стосовно використання сучасних технологій збирання і післязбиральної доробки та особливостей зберігання свіжої плодоовочевої продукції для ефективного управління діяльністю підприємства, складання схем післязбиральної доробки плодоовочевої продукції залежно від їх цільового призначення.
Завдання навчальної дисципліни полягає у:
- вивчення показників якості та методи її визначення для плодоовочевої продукції;
- встановлення післязбиральних змін що відбуваються в овочевій продукції;
- вивчення методів післязбиральних технологій;
- визначення схем післязбиральної доробки овочів; - вивчення передового досвіду з післязбиральних технологій в передових овочевих господарствах;
- вивчення оптимальних режимів та способів зберігання плодоовочевої продукції та впливу сучасних післязбиральних технологій на зберігання
- Викладач: Деребон Ігор Юрійович