Дисципліна "Основи технології переробки продукції рибництва" (ТППР) має на меті формування у майбутніх фахівців зі спеціальності 207 "Водні біоресурси та аквакультура" системних знань про технологічні процеси виготовлення харчової, кормової та технічної продукції з водних біоресурсів, отриманих в умовах аквакультури.

Ключові завдання курсу:

  1. Вивчення фізико-хімічних змін сировини (риби та інших гідробіонтів) після вилову та під час зберігання.
  2. Опанування класичних та інноваційних методів консервування (охолодження, заморожування, соління, копчення, консервування).
  3. Формування навичок раціонального, безвідходного використання сировини та контролю якості й безпечності готової продукції згідно з національними та міжнародними стандартами.

Знання, отримані в рамках ТППР, є критично важливими для організації ефективного виробництва та забезпечення населення якісними продуктами харчування.