Дисципліна "Основи технології переробки продукції рибництва" (ТППР) має на меті формування у майбутніх фахівців зі спеціальності 207 "Водні біоресурси та аквакультура" системних знань про технологічні процеси виготовлення харчової, кормової та технічної продукції з водних біоресурсів, отриманих в умовах аквакультури.
Ключові завдання курсу:
- Вивчення фізико-хімічних змін сировини (риби та інших гідробіонтів) після вилову та під час зберігання.
- Опанування класичних та інноваційних методів консервування (охолодження, заморожування, соління, копчення, консервування).
- Формування навичок раціонального, безвідходного використання сировини та контролю якості й безпечності готової продукції згідно з національними та міжнародними стандартами.
Знання, отримані в рамках ТППР, є критично важливими для організації ефективного виробництва та забезпечення населення якісними продуктами харчування.
- Викладач: Вербельчук Сергій Петрович